Beteljesült kívánság – a pilóta szemével


Egy júniusi délutánon - éppen készülve a hőlégballon repülésre - érkezett egy hívás. A vonal másik végén visszafogott férfi hang jelentkezett, s néhány bemutatkozó mondat után feltárta hívásának okát, miszerint a Nők Lapja Café „33 kívánság” elnevezéssel nehéz sorsú gyermekeknek segít a vágyuk teljesülésében.

A holegballonozas.hu csapata ennek apropóján került Hernád Géza (szabadúszó fotográfus) látókörébe, és az oldalunkat böngészve úgy határozott felkeres minket. Rövid egyeztetés után igent mondtam a kezdeményezésre, együttműködésre. Hiszen magam is tudom mekkora kihívást jelent elérni céljainkat, vágyainkat, főként amikor ezt nehezebb sorból tesszük. 

A gyermekek nevelő anyukájukkal történt gyors egyeztetés után, hamarosan következett a nagy nap!

A három gyermekkel (Kriszti, Péter és István), a felszálló hely közelében, egy parkolóban találkoztunk. Mikor oda léptem hozzájuk, láttam a szemükben az izgatottság magas fokát, pont úgy ahogyan ezt megszokhattuk az először repülők tekintetében, de valahogy ezek a pillantások más hatással voltak rám. 

Nem sokkal később már a hőlégballon kipakolásán dolgoztunk mindannyian, amiben természetesen a gyermekek is segédkeztek. 10-15 perc, s a hőlégballon fölénk emelkedve várta, hogy ismét örömöt szerezzen a gondolájában utazók számára.

Repülésünk során a magasból szemléltük a tájat, s volt amikor szinte megérinthettük a fák lombkoronáját is. Elképesztően jó érzés volt látni, az őszinte, tiszta örömöt az arcukon. A tervezett repülési időnk végéhez értünk, megkezdtük a leszállást. A leszálló terület magán reptérnek is megfelelt volna, hiszen egy frissen kaszált legelő volt, aprócska hibával…
A leszállás befejezése előtt még hintáztunk egy keveset a kosárral, majd a hőlégballon elterült.

A földi személyzet a landolást követően nem sokkal megérkezett. Mivel egy néhány méter széles nád sor és egy rendkívül rossz minőségű bejáró gátat szabott a követő autónak, kézben kellett kihoznunk a szerelést, amiből újabb élmény kerekedett a gyermekeknek!

Tele örömmel, és vidámsággal visszatértünk a találkozási ponthoz, ahol egy avatási ceremóniával pecsételtük meg ezt az életre szóló délutánt.

Köszönjük Gézának, hogy felkeresett minket, és a Nők Lapja Cafénak, hogy lehetőséget teremtett egy álom megvalósulásának!

Kattints ide, és olvasd el a Nők Lapja Café beszámolóját!

Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések


Hőlégballonozás története

Hőlégballonozás története

Az 1700-as évek derekán a franciaországi Annonay-ban a papírgyáros család két sarja, Josef és Etienne - akik később csak Montgolfier-fivérekként váltak ismerté - kísérletezni kezdtek, először vízgőzzel próbálták magasba emelni hőlégballonjukat, de a lecsapódó vízgőz átnedvesítette papírból készült hőlégballonjukat. Később arra lettek figyelmesek, hogy

Törökországi hőlégballon baleset

Törökországi hőlégballon baleset

´Lezuhant egy hőlégballon Luxorban´, ´lezuhant egy hőlégballon Kappadókia központjában fekvő Göröme városában´, adta hírül a világsajtó! Sokan kérdezik tőlünk, mi okozza, hogy az elmúlt egy esztendőben megnövekedett a hőlégballon balesetek száma. Gondoltuk, néhány általunk megfogalmazott mondatban leírjuk meglátásainkat

Hőlégballonos sétarepülés menete

Hőlégballonos sétarepülés menete

A hőlégballonos sétarepülés tervezett időpontját megelőzően, legalább kettő-négy héttel érdemes felénk jelezni, a hőlégballonozáshoz való csatlakozási szándékot. Az így leegyeztetett sétarepülést, az időpontot megelőző egy napban a legfrissebb időjárási jelentés alapján megerősítjük, adott esetben közösen módosítjuk.

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás