Hőlégballonos Függeszkedés

A hőlégballonos függeszkedés menete, lebonyolításához szükséges információk:

  • időpont kiválasztása
  • helyszín megjelölése, esetleges bejárása
  • rendezvény jellege, a függeszkedni vágyók várható létszáma
  • külön igények megfogalmazása
  • végleges egyeztetés
  • függeszkedés megvalósítása

Hőlégballon függeszkedésAz időpont kiválasztása során javasoljuk, legalább egy-két hónappal az eseményt megelőzően jelezd felénk szándékodat. Érdemes figyelembe venni a hőlégballonnal történő függeszkedés korlátait, területi igényeit. Nyári időszakban (március-október) a hőlégballonnal végezhető tevékenységek korlátozódnak a napkeltét követő-, és a napnyugtát megelőző néhány órán belülre. A téli időszakban (november-február) van mód a napközbeni sétarepülésre, függeszkedésre, amennyiben az időjárás kedvező a hőlégballonnal végezhető tevékenységre.

A helyszín megválasztása során fő szempontként kell kezelni a terület méretét (minimum 40m sugarú kör), földrajzi elhelyezkedését (kizárólag sík terület, pl.: focipálya, kaszáló), és a tereptárgyak (pl.: oszlopok, fák, bokrok, építmények) meglétét. Amennyiben az előzőekben soroltaknak megfelel a terület, érdemes róla fényképet, videó felvételt készíteni és a megrendeléshez mellékelni.

A rendezvény jellegét és a függeszkedni vágyók várható létszámát, ha nem is konkrétan, de nagyságrendileg tudnunk kell, hiszen ennek alapján készülünk. Ez határozza meg a függeszkedéssel töltött órák számát, és a hőlégballon üzemeltetéséhez szükséges üzemanyag mennyiségét is.

Külön igények megfogalmazása alatt azt értjük, amikor;

- reklámot szeretnél elhelyezni a kosáron, kupolán,
- több hőlégballont szeretnél, vagy éppen a létszám miatt indokolt, 
- hőlégballonos sétarepüléssel is szeretnéd egybekötni, 
- egyéb elképzelés merült fel.

Végleges egyeztetésre néhány nappal a kitűzött időpont előtt és az adott napon van szükség, az időjárási adatok, és a megrendelés véglegesítése végett.

A hőlégballonos függeszkedés kivitelezése során az előre egyeztetett időpontban a helyszínre vonulunk a tevékenységhez szükséges eszközökkel, felszereléssel. A terület bejárását követően, a hőlégballon kikötéséhez szükséges pontokat megkeressük, elhelyezzük a külön igény szerinti reklámokat. A pilóta és személyzete helyszíni méréseket végez az időjárás vonatkozásában, valamint megállapítja, hogy a hőlégballonos függeszkedés lehetséges e az adott körülmények között. Amennyiben a hőlégballonnal történő függeszkedés szempontjából pozitív döntés születik, a személyzet és a pilóta megkezdik a hőlégballon és tartozékai kipakolását. Az összeszerelést követően, felállítják a földön fekvő hőlégballont, és a próba emelést követően megkezdődhet a hőlégballonos függeszkedés.

A hőlégballonos függeszkedés lehetőségei:

  • bármilyen eseményen való megjelenés, ahol a területi adottságok lehetővé teszik;
  • a függeszkedés során a kupolán, a kosáron reklám helyezhető el;
  • az esemény fényének, színvonalának, résztvevőinek emelése.

Legyen szó céges rendezvényről, falunapról, csapatépítő tréningről, reklámozásról, majálisról, a hőlégballonos függeszkedés felkelti minden résztvevő figyelmét és emeli az esemény színvonalát!

Megrendelés, kérdés, észrevétel esetén, elérhetőségeinken várjuk jelentkezésed!


Tájékoztató!

A hőlégballonos tevékenység megkezdése - a repülés tervezést is beleértve - és folytatása során a légi jármű parancsnoka dönt az általa üzemeltetett hőlégballon repüléséről, és arról kik tartózkodhatnak a repülés során a gondolában.

Hőlégballonos sétarepülésre az év bármely szakában van mód, és lehetőség, amennyiben az időjárási tényezők, és a körülmények lehetővé teszik.

A hőlégballonos sétarepülést és függeszkedést - többek között - az időjárási tényezők is jelentősen befolyásolják.

Az Ajándékutalvány vissza- és készpénzre nem váltható!

Felkeltettük érdeklődésed? Tarts velünk!

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás