Hőlégballon-repülések a Balaton (Hévíz/Keszthely) térségében!
Hatalmas élmény, világszínvonalú szolgáltatás, tripla biztonság!

Partnerünk, április 01. és október 31. között, (időjárástól függően) naponta, folyamatosan üzemel. Az ország legújabb és legbiztonságosabb, 18 személyes hőlégballonjával szállít utasokat, Keszthely környéki indulással. A hőlégballonos sétarepüléseket többnyire estére szervezik, késő délutáni indulással, napnyugta előtti landolással. Hévízen megszállt utasokért a foglaláskor egyeztetett időre házhoz mennek, majd a program végén visszaszállítják Őket. Távolabbról érkező utasokkal a Hévízi MOL kútnál találkozunk, ahol parkolhatnak is.

A hőlégballon felállítása és összecsomagolása szakértelmet igénylő, látványos része a programnak. Az utasoknak mindkét folyamatot van lehetősége megtekinteni és fényképezni, de az aktív részvétel munkabiztonsági előírások miatt nem lehetséges. 

A hőlégballon felállítását követően biztonsági oktatás következik - igény szerint - magyar, német, angol, orosz nyelven. Az eligazítást követően, a ballon feltöltése után, a kapitány jelzésére a résztvevők beszállnak a hőlégballon gondolájába, s ezzel megkezdődik a kb. 1 órás hőlégballonos sétarepülés.

Hőlégballon Balaton Felett

A hőlégballonozás során 1000-1500 m magasságig emelkedünk fel. 

A repülés során az utasok szabadon fotózhatnak, videózhatnak. (szelfibot használata tilos!)

A repülésről HD minőségű videofelvétel készül egy különleges perspektívából. A videó külön megvásárolható és elektronikus formában átvehető.

A repült távolságot és irányt a szél határozza meg. Az út során a pilóta magyar és angol nyelven mutatja meg a látnivalókat. Landoláskor a földi személyzet hűtött pezsgővel (alkoholmentessel is) és ásványvízzel várja a hőlégballont, és utasait.  

A landolást követően megkezdődik az avatási ceremónia, mely során - igény szerint akár 4 nyelven - oklevelet kapnak az utasok. 

Amikor minden élményfotó elkészült és a hőlégballont összecsomagoltuk, a jelentkezőket visszaszállítjuk a megbeszélt helyre (pl.: a találkozási ponthoz). S ezzel véget ér a kb. 3 órás hőlégballonos program.

JELENTKEZZ a foglalási felületen, 
hogy megcsodálhasd a Balaton egy másik arcát!


Hőlégballonozás Balaton

Gyakori kérdések balatoni hőlégballonos sétarepülés kapcsán

Hogyan készüljek a hőlégballonozásra?

 • Viselj kényelmes, sportos ruházatot, mintha egy alkonyati sétához öltöznél. Hosszú nadrág, túracipő javasolt. Tűsarkú cipőt kérjük mellőzni.
 • A jármű, amellyel a résztvevőket a starthelyre szállítjuk, több találkozási ponton veszi fel az utasokat, ezért mindenkit kérünk, hogy pontosan érkezzen a megbeszélt találkozási helyre. Előfordul, hogy a gépkocsi késik néhány percet, mert sok helyről gyűjti össze az utasokat, ezért némi türelmet kérünk!
 • A hőlégballon repülési irányát, az átrepült terület nagyságát és a látótávolságot az időjárási viszonyok határozzák meg. 

Ki NEM vehet részt a hőlégballonos sétarepülésben?

 • 6 évesnél fiatalabb személyek szállítását nem vállaljuk.  
 • A hőlégballonozás NEM EXTRÉM SPORT, de figyelembe kell venni, hogy a kosárban kb. 1 órát kell állni, ezért azok, akik nem biztos, hogy ezt végig bírják állva, nem szállíthatók hőlégballonnal.
 • Súlyosan mozgáskorlátozott személyek, illetőleg 6 hónapon belül súlyos műtéten átesett, krónikus gerincbántalmakkal küzdő személyek, súlyos mozgásszervi, keringési vagy pszichiátriai problémákkal küzdő személyek és 3. hónapon túl várandós hölgyek szállítását nem vállaljuk. Tekintettel a hőlégballon gondolájának kialakítására, kerekesszékes utast sajnos nem tudunk magunkkal vinni. Tudatmódosító szerek hatása alatt álló személyeket szállítani tilos.
 • Tudat módosító szer hatása alatt álló személy.

Mennyibe kerül a hőlégballonozás a Balaton térségében?

EURO-ban:

 • Felnőtteknek: 179 EUR/ fő
 • Gyermeknek:  130 EUR/fő (6-12 év között)  

HUF-ban:

Elő- és utószezon:
(Felhasználható: 2024.03.29.-05.31. és 09.01.-11.03.)
Élményrepülés Felnőtt személy esetén: 55 000 Ft/ fő
Élmény repülés Gyermek esetén (6-12 év között):
(amennyiben legalább egy felnőtt is vele tart)
38 000 Ft/ fő
Tele kosár (Charter rep.) kedvezmény (10-18 fő): Egyedi Ajánlat szerint!
Teljes szezon:
(Felhasználható: 2024.03.29.-11.03.)
Élményrepülés Felnőtt személy esetén: 59 000 Ft/ fő
Élmény repülés Gyermek esetén (6-12 év között):
(amennyiben legalább egy felnőtt is vele tart)
40 000 Ft/ fő
Tele kosár (Charter rep.) kedvezmény (10-18 fő): Egyedi Ajánlat szerint!

A feltüntetett árak bruttó összegek!

Milyen eszközzel fizethetem ki a hőlégballonozás árát?

Balaton (Hévíz/Keszthely) térségében az alábbi fizetési módokra van lehetőség:

 • készpénz, 
 • banki átutalás előre,
 • helyszíni bankkártyás fizetés (VISA, MasterCard),
 • OTP SZÉP kártya,
 • K&H SZÉP kártya.

Mennyire biztonságos a hőlégballonos sétarepülés?

A hőlégballon statisztikailag a legbiztonságosabb légijármű. Partnerünk, utasai részére tripla biztonság garanciát nyújt:

 1. A világ legtapasztaltabbjai közé tartozó főállású kereskedelmi pilótákat alkalmaz (több, mint 3200 és 4000 repült órával, 35 éves nemzetközi tapasztalattal), földi személyzetük 13 éves szakmai múlttal bír;
 2. Technikai felszereltségük, az országban a legmodernebb, vadonatúj (2021.), 18 személyes ballonkosaruk, Magyarországon egyedülálló módon, utasbiztonsági övekkel felszerelt, ami Európában is ritka. Kommunikációhoz a legmodernebb eszközöket használják: reprádió, GPS alapú fedélzeti komputer, radar jeladó, fedélzeti IPad, stb.;
 3. Német légijármű biztosítóval kötött biztosításuk utas-, felelősség- és poggyászbiztosítást is tartalmaz, kb. 15 millió EUR értékig.

S ami a legfontosabb: Az élet és vagyonbiztonság, valamint a repülés biztonsága érdekében, csak megfelelő időjárási, és repülési körülmények között repülünk.

Van lehetőség a lefoglalt időpont törlésére?

IGEN, van! Abban az esetben, ha a résztvevő, a repülés időpontját megelőző 24 órán túl kéri az időpont törlését, térítésmentesen megtesszük azt, s új időpontot ajánlunk.

Amennyiben a résztvevő, a repülés időpontját megelőző 24 órán belül mondja le foglalását, vagy lemondás nélkül meg sem jelenik a megbeszélt találkozási helyen, a teljes viteldíjat kiterheljük, illetőleg utalványa érvénytelenné válik!

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás