VIII. Vármezői Hőlégballon Parádé


Szeptember 27 és 29 között ismét megrendezik Vármezőn (Erdély, Románia) a nagy sikerű Vármezői Hőlégballon Parádé. Az előző évek tapasztalataiból ítélve idén sem lesz semmivel sem könnyebb dolga annak, aki ezen a hétvégén Vármezőre szeretne eljutni, hiszen a látogatói szám növekedésével arányosan egyre nagyobb az utak szélén állomásozó gépkocsik serege is. És úgy tűnik, idén sem lesz kisebb az érdeklődés.

 A nehéz gazdasági helyzet ellenére azonban mintegy negyedével nő a felszálló hőlégballonok száma: a tavalyi tizennyolccal szemben idén akár huszonhárom kosárba is beszállhatnak azok, akik ki szeretnék próbálni ezt az élményt, vagy csak éppen madártávlatból szeretnék látni az alattuk elterülő völgyet.

 A szervezők ígérete szerint a Román csapatok mellett Magyarországról, Csehországból, Szerbiából is érkeznek hőlégballonosok, mintegy húszezer látogatóval számolnak erre a hétvégére, hogy a három nap alatt ennyien fordulnak meg a völgyben.

Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések


Törökországi hőlégballon baleset

Törökországi hőlégballon baleset

´Lezuhant egy hőlégballon Luxorban´, ´lezuhant egy hőlégballon Kappadókia központjában fekvő Göröme városában´, adta hírül a világsajtó! Sokan kérdezik tőlünk, mi okozza, hogy az elmúlt egy esztendőben megnövekedett a hőlégballon balesetek száma. Gondoltuk, néhány általunk megfogalmazott mondatban leírjuk meglátásainkat

Vármezői Hőlégballon Parádé 2012 - Élménybeszámoló

Vármezői Hőlégballon Parádé 2012 - Élménybeszámoló

2012 nyarán meghívást kaptam szeptember végére a Vármezei Hőlégballon parádéra. Már nagyon régen szerettem volna elmenni Erdélybe, úgy éreztem ezt nem hagyhatom ki. Nagyon vártam az indulás napját. Végre mikor eljött az indulás időpontja és konvojban elindultunk a „hosszú útra” tele voltam kíváncsisággal. Csodálatos vidéken

Guinness rekord: 40 ejtőernyős ugrott ki egy hőlégballonból

Guinness rekord: 40 ejtőernyős ugrott ki egy hőlégballonból

Dubai-ban hőlégballonozó barátaink 2013.02.10. napján két hőlégballonos Guinness Rekordot állítottak fel. Az egyik: egy felszállás során 40 ejtőernyős ugrott ki egy hőlégballonból. A másik: egyszerre - vagyis 3 másodpercen belül - 24 ejtőernyős ugrott ki egy hőlégballonból.

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás