VIII. Vármezői Hőlégballon Parádé


Szeptember 27 és 29 között ismét megrendezik Vármezőn (Erdély, Románia) a nagy sikerű Vármezői Hőlégballon Parádé. Az előző évek tapasztalataiból ítélve idén sem lesz semmivel sem könnyebb dolga annak, aki ezen a hétvégén Vármezőre szeretne eljutni, hiszen a látogatói szám növekedésével arányosan egyre nagyobb az utak szélén állomásozó gépkocsik serege is. És úgy tűnik, idén sem lesz kisebb az érdeklődés.

 A nehéz gazdasági helyzet ellenére azonban mintegy negyedével nő a felszálló hőlégballonok száma: a tavalyi tizennyolccal szemben idén akár huszonhárom kosárba is beszállhatnak azok, akik ki szeretnék próbálni ezt az élményt, vagy csak éppen madártávlatból szeretnék látni az alattuk elterülő völgyet.

 A szervezők ígérete szerint a Román csapatok mellett Magyarországról, Csehországból, Szerbiából is érkeznek hőlégballonosok, mintegy húszezer látogatóval számolnak erre a hétvégére, hogy a három nap alatt ennyien fordulnak meg a völgyben.

Oszd meg másokkal is!

További bejegyzések


Hőlégballonozás leírása (hasznos információ repülés előtt)

Hőlégballonozás leírása (hasznos információ repülés előtt)

Az alábbiakban olvashatsz arról, hogyan működik a hőlégballonozás. Fontos, hogy türelmesek, rugalmasak, és együttműködők legyünk! Hiszen, mint a repülés valamennyi területe, így a hőlégballonozás is, a földtől elemelkedve történik. Vagyis a repülés nem összehasonlítható, és nem is viszonyítható a földön, a földben

Törökországi hőlégballon baleset

Törökországi hőlégballon baleset

´Lezuhant egy hőlégballon Luxorban´, ´lezuhant egy hőlégballon Kappadókia központjában fekvő Göröme városában´, adta hírül a világsajtó! Sokan kérdezik tőlünk, mi okozza, hogy az elmúlt egy esztendőben megnövekedett a hőlégballon balesetek száma. Gondoltuk, néhány általunk megfogalmazott mondatban leírjuk meglátásainkat

Hogyan készüljek a hőlégballonos sétarepülésre?

Hogyan készüljek a hőlégballonos sétarepülésre?

Évszaknak megfelelően! Ruházat: Ajánlott a zárt - műszáltól mentes - ruházat, kényelmes, lapos talpú-, sportcipő, és egy könnyed sapka. Eszközök: Kép-, és videó rögzítő eszközök. Egyéb: Mivel a program kb. 3 órát vesz igénybe, javasoljuk, hogy megfelelő mennyiségű folyadékkal mindenki készüljön.

Jelentkezz hőlégballonozásra

Klikkelj és repülj!

Rendelj ajándékutalványt

Időpont foglalás